رشد کار

لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَدیدَ فیهِ بَأْسٌ شَدیدٌ وَ مَنافِعُ لِلنَّاسِ وَ لِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَ رُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزیزٌ

رشد کار

لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَدیدَ فیهِ بَأْسٌ شَدیدٌ وَ مَنافِعُ لِلنَّاسِ وَ لِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَ رُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزیزٌ

-پایگاه اینترنتیِ"رشد کار" ، می کوشد در حد توان ، به تکامل نیروی کار ایرانی و مشکلات و مصائب آن بپردازد .
-جهان بینی ما ، الهی- توحیدی است و به مسئله "کار "از همین منظر می نگریم .
-هدف ما اصلاح روابط قدرت در میهنمان مطابق با الگوئی ریشه نگر و عادلانه است .
-« رشد کار» از کلیه جریانها و پایگاههای سیاسی مستقل است .
-انتشار گزارشها و تحلیلها در این پایگاه ،لزوما" به معنای تأیید تمامی محتوا ، نویسنده یا مبدأ ارسال کننده آن از جانبِ «رشد کار» نیست. / امیر حسین ترکش دوز
پیوندها
  رشد کار: آنچه در ادامه خواهید خواند دیدگاهی است از نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران . این کانون تشکلی  است که به رغم ارتباط با جامعه کارگری ، مستقل  از نظام  سیاسی نیست ونمی تواند  فراتر از خط قرمزهای نظام ، عمل کند . در  این دیدگاه ،علاوه بر واسطه گری در اقتصاد، به  سهم افزایش قیمت حامل های انرژی در پائین نگه داشتن سطح دستمزد در ایران اشاره شده است  . از این رو می توان آنرا  اشاره ای ( در چارچو ب محدودیتهای یک تشکل رسمی )به تأثیر هدفمند سازی یارانه ها (یا جزئی از این بسته سیاستی )بر پائین نگه داشتن سطح دستمزدها  در ایران ارزیابی کرد . گو اینکه که پذیرش سهم این عامل نباید به غفلت از علل ساختاری و تاریخیِ این پدیده  بیانجامد .
*******************************
نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران واسطه گری در اقتصاد و افزایش قیمت حامل‌های انرژی را از دلایل مهم پایین بودن دستمزدها در ایران دانست و گفت: در قالب کمیته تخصصی مزد و بهره وری به دنبال استخراج وضعیت هزینه کرد بنگاه ها و در نتیجه افزایش سهم مزد و کاهش هزینه های سربار در تولید هستیم.

ابوالفضل فتح الهی در گفتگو با مهر با اعلام اینکه سهم مزد نیروی کار در ایران از قیمت تمام شده تولید 8 تا 12 درصد است گفت: این در حالی است که سهم دستمزد در بنگاه های کشورهای توسعه یافته و صنعتی 40 تا 50 درصد است.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: واسطه گری، دلالی و هزینه های مربوط به حامل های انرژی باعث شده تا قیمت تمام شده تولید در ایران بالا برود و در نتیجه کارفرمایان برای جبران هزینه ها، از دستمزد کارگران کم کنند.

فتح الهی ادامه داد: در حال حاضر، تولید کننده اجازه فروش کالای تولیدی خود با هر قیمتی را ندارد؛ بنابراین برای کاهش هزینه ها به بخش مزد فشار می آورد.

این مقام مسئول کارگری کشور تاکید کرد: قرار است از طریق کارگروه تخصصی مزد و بهره وری که یک جلسه آن نیز در هفته گذشته برگزار شده است، بررسی شود که چه موانعی بر سر راه تولید به هزینه های تمام شده فشار وارد می کند.

وی افزود: شناخت این عوامل و احضاء آنها می تواند در نهایت به این امر منجر شود که بنگاه ها نسبت به اصلاح وضعیت هزینه ها در بخش های مختلف کاری خود اقدام نمایند و در مجموع امکان بهتری برای پرداخت دستمزد به نیروی کار فراهم شود.

به گفته فتح الهی، باید بررسی شود که چرا بنگاه ها از سود دریافتی خود راضی نیستند و دلیل عدم توان رقابت با تولیدکنندگان خارجی در کجاست؟

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: اگر بتوان ساختار جدیدی را برای تعیین و پرداخت دستمزد کارگران و مشمولان قانون کار طراحی کرد، آنوقت می توان به بهبود دستمزدها امیدوار بود.

 (منبع :خبرگزاری مهر - شناسهٔ خبر: 2327103

۹۳/۱۲/۰۴
احیا